Tankefeltterapi

TFT står for tankefeltterapi. Jeg liker best begrepet nevrotapping som også brukes om samme behandlingsmetode. Det dreier seg om følelsesregulering og justering av følelsesfrekvenser, og mindre om tanker egentlig.

Det metoden går ut på, er at mens man aktiverer de slitsomme og vanskelige følelsene knyttet til det relevante problemet, f.eks en fobifryktfølelse eller sjalusi eller sinnefølelsen som er problemet, tapper behandleren på visse energipunkter på kroppen. Dette er samme punkter som en akupunktør stikker nåler i, bare at vi kun tapper og banker lett med to fingere på samme sted.

Det som skjer at at den aktiverte følelsesfrekvensen som problemet har satt i sving, blir justert av tappingen på energipunktene, Det kan ta en til flere ganger med slik tappebehandling for å få bukt med hele den emosjonelle vansken.

Dette høres litt rart, mystisk eller tullete ut for mange (også meg tidligere), men facinerende nok har det positiv effekt.

Behandlingsformen er basert på seriøs forskning og metoden er nå en evidensbasert behandlingsmetode. Den har likhetstrekk med EMDR – traumebehandlingsmetode.

Tankefeltterapi

Dette kommer til å bli viden kjent og vil bli brukt mer og mer som smertelindringsmetode og følelsesmessig psykologisk behandlingsmetode fremover.

Selv kombinerer jeg TFT med tradisjonell psykologisk behandling, skreddersydd etter vedkommendes problemstilling.